Realworks & de AVG
 

de AVG… Veel ondernemers zien door de bomen het bos niet meer, toch gaat per 25 mei de nieuwe privacy wetgeving "Algemene Verordening Gegevensbescherming" in. Wat betekent dat voor onze samenwerking?

De AVG en Realworks

Privacy en de bescherming van privacy staan bij Realworks hoog in het vaandel. Daarom houden wij ons aan de nieuwe privacy wet: Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).

Wij zorgen er natuurlijk al voor dat de gegevens van onze klanten goed beveiligd zijn en dat we integer omgaan met de gegevens die onze klanten invoeren.

Wij voldoen aan de richtlijnen van de AVG. Wel is het zaak om dit onderling goed vast te leggen.
Dit doen we in de vorm van een "Verwerkersovereenkomst" welke onderdeel is geworden van onze Algemene Leveringsvoorwaarden.

Aangepaste leveringsvoorwaarden

Binnenkort krijgen om praktische redenen alle gebruikers, bij het inloggen in Realworks CRM, een melding waarin we vragen om akkoord te gaan met de nieuwe Leveringsvoorwaarden.

Via deze link kun je alvast onze vernieuwde Leveringsvoorwaarden inzien.


 


AVG Ontzorgtools

Om jullie te ondersteunen bij het voldoen aan de nieuwe privacy richtlijnen zijn we druk in de weer geweest om een flink aantal AVG Ontzorgtools beschikbaar te maken.
Voor de toepassing van deze tools verwijzen wij naar onderstaande webinar over dit onderwerp.

 

Anonimiseertool voor het relatiebeheer
Relaties & bijbehorende correspondentie eenvoudig verwijderen per op te geven datum. Dit kan uiteraard per relatie of voor een selectie relaties.
Audit rapport anonimiseer relaties (vanaf 25 mei)
Voorafgaand aan het daadwerkelijk anonimiseren van relaties stellen wij jullie vooraf per mail op de hoogte welke relaties op de rol staan om geanonimiseerd te worden. Deze extra controle voorkomt dat er mogelijk verkeerde relaties verwijderd worden. 
Direct uitschrijven-optie voor mailings
Vanaf nu kun je je mailings die je vanuit Realworks verstuurt voorzien van een uitschrijfmogelijkheid. 
Standaard template "Geen mailing"
Wij hebben een standaard emailtemplate toegevoegd die jullie kunnen gebruiken om klanten de mogelijkheid te geven om zich uit te schrijven voor malingen.
Zoekfilter "Geen Mailing" toegevoegd
In het relatiebeheer direct alle relaties opzoeken die zich hebben uitgeschreven voor mailings en (eventueel) geanonimiseerd kunnen worden. Op deze wijze kun je zelf ook proactief je relatiebestand schoon houden. 
Mailing akkoord Privacy verklaring
Functie om mailing te versturen naar je klant om met éen druk op de knop akkoord te gaan met de privacy verklaring. 
Standaard template "Akkoord privacy verklaring"
Wij hebben een standaard emailtemplate toegevoegd die jullie kunnen gebruiken om klanten de mogelijkheid te geven om akkoord te gaan met jullie privacy verklaring
Zoekfilter akkoord Privacy verklaring toegevoegd
In het relatiebeheer direct alle relaties opzoeken die (nog) niet akkoord zijn gegaan met je privacy verklaring. Op deze wijze kun je zelf ook proactief je relatiebestand schoon houden. 
Direct uitschrijven-optie voor Zoekopdrachten
Vanaf nu kan een zoeker zelf de zoekopdracht stopzetten. Onderaan de mail die verstuurd wordt als er nieuw aanbod is, is deze optie standaard opgenomen. 
Inzage medewerkerskaart beperkt
Vanaf nu kan alleen een gebruiker met bedrijfsinstellingen de privacygevoelige informatie in tab Overige inzien. 
Stamkaart relaties
In een overzicht kun je alle gegevens zien die je van een relatie opgeslagen hebt.  Desgewenst kun je dit overzicht doorsturen naar een relatie die hier om vraagt. 
Zoekprofiel
Mogelijk heeft u al eerder de Zoekprofiel functie op standaard Zoekprofiel aanmaken gezet. Uitgaande van de vernieuwde richtlijnen vinden wij het belangrijk dat deze functie opnieuw bewust geactiveerd wordt. Wij zullen jullie opnieuw om toestemming vragen. 
Two Step Verification
Als gebruiker met bedrijfsinstellingen kun je
two step verification instellen voor alle gebruikers van jullie kantoor. Dit zorgt ervoor dat je enkel vanaf een vertrouwde lokatie in kunt loggen op Realworks. Afhankelijk van je rechten kun je wel inloggen vanaf een andere lokatie na het ontvangen van een token via SMS of via de Realworks CRM App

 
Pincode op Realworks CRM App (binnenkort)
Toegang tot de Realworks CRM App is middels een pincode, vingerafdruk of gezichtsherkenning extra te beveiligen. Desgewenst kan een gebruiker met bedrijfsinstellingen deze extra beveiliging voor alle medewerkers verplicht stellen. 
 


Website 3.0 & Intranet

Voor makelaars met een website 3.0 hebben we inmiddels een aantal (binnenkort verplichte) zaken beschikbaar gemaakt:


 

Privacy statement
Website 3.0 is inmiddels voorzien van een privacy statement in de footer.
 
Cookie statement
Website 3.0 is voorzien van een cookie statement.
Website formulieren (voor 25 mei)
Akkoord verwerking persoonsgegevens (privacy statement) toegevoegd aan website formulieren.
Bovenstaande onderdelen zijn optioneel waarbij de statements eventueel aan te passen zijn naar een eigen versie.
Klanten Intranet
Het Klanten Intranet is inmiddels ook voorzien van een privacy statement. 
Kopers Intranet (binnenkort)
Momenteel leggen wij de laatste hand aan een compleet nieuw Kopers intranet, waar de koper(s) onder andere eenvoudig hun eigen legitimatie en documenten kunnen uploaden. Meer hierover volgt binnenkort!
Webinar "AVG Ontzorgtools"

Na zo'n waslijst aan nieuwigheden is het wellicht handig om een aantal tools toe te lichten. Check daarom onderstaande webinar en leer direct hoe je de tools in gebruik kunt gaan nemen.
 
© Copyright Realworks BV
Jacob Bontiusplaats 9 | 1018 LL Amsterdam