Facebook: Promoten of Adverteren?
We hebben nu ruim een jaar de mogelijkheid om direct vanuit Realworks Facebook Ads te gebruiken. Veel makelaars maken hier gebruik van en boeken hier goede resultaten mee. 

Wel komt geregeld bij ons de vraag binnen wat het verschil is tussen een Facebook Ad campagne vanuit Realworks en het promoten van een bericht vanaf je eigen Facebook bedrijfspagina. 

In deze nieuwsbrief zetten we de zaken voor je uiteen.

Promoten of Adverteren? 

Promoten (Boosten)
Als je met Facebook een bericht plaatst op je bedrijfspagina dan wordt deze onder de aandacht gebracht van een beperkt deel van je eigen volgers. 
Wanneer dit bericht vervolgens wordt gepromoot dan komt deze terecht bij meer volgers en plaatst Facebook dit bericht ook bij vrienden van je volgers.

De vraag is of je hiermee bij de juiste doelgroep voor de te koop staande woning komt, of dat je hiermee in contact komt met toekomstige verkopers. 
 

Adverteren
Met een Facebook Ad Campagne wordt er slimmer gekeken naar de te bereiken personen. Dit wordt gedaan aan de hand van de profielen van de bezoekers op de objectpagina binnen je eigen website. Aan de hand van deze profielen worden er personen benaderd met gelijksoortige eigenschappen; 

  • Waar woont deze potentiële koper?
  • Wat verdient hij of zij?
  • Wat voor interesses heeft deze potentiële koper?
  • Hoe is de gezinssamenstelling.

Het systeem leert van elke advertentieklik en het algoritme past zich continu aan: zo zal de advertentie altijd aan de juiste doelgroep worden getoond. 
Om dit te kunnen doen maken we gebruik van de Moving Digital meetpixel.

Waarom adverteren? 
Start een Facebook Ad campagne ter promotie van nieuw aanbod of laat zien welke objecten je succesvol hebt verkocht. Op deze wijze voeg je tot 26% extra bereik toe aan je objecten en creëer je meer bekendheid voor je kantoor bij de meest relevante personen binnen je werkgebied. 

Verkochtcampagne, de digitale buurtmailing 
Laat buurtbewoners zien dat je een huis in de wijk succesvol verkocht hebt! Vroeger ging dit via een flyer door de brievenbus, nu bereik je ze digitaal via een Facebook Ad campagne. Deze campagne is eenvoudig te starten. Uitleg hierover vindt je in de deze webinar. 

Activeer Facebook Ads binnen Realworks

Mocht je nog niet beschikken over de module Facebook Ads, dan kun je deze zelf activeren via Servicedesk > Marketplace en dan kies je voor Facebook Ads. Het activeren van de module is kosteloos.

Webinars

Wil je weten hoe zaken exact werken. Bekijk dan één van de webinars.
 - Facebook ads 
 - Automatisch plaatsen 
 - Rapportage

Vragen
Vragen over Online adverteren via Facebook? Neem dan gerust contact op met onze partner Moving Digital, zij kunnen je alles vertellen over Online adverteren! 
E-mail: service@moving.digital of
Telefoon: 015-2023032
Zijn er nog onduidelijkheden? Bekijk dan onze FAQ. Deze is te vinden via de knop "Support" bovenin Realworks. Klik hier op de Categorie Facebook Advertenties en je ziet direct alle beschikbare informatie!