top of page

Concept Koopovereenkomst op Move.nl Koop en Verkoop

Op Move.nl kunnen kopers, verkopers en een eventuele betrokken aankoopmakelaar vanaf nu de optie "Koopovereenkomst via Move.nl" gebruiken om de concept koopovereenkomst en bijlagen te bekijken en te downloaden als één PDF-bestand. Ook kunnen ze opmerkingen geven of aangeven akkoord te gaan met het concept en de bijlagen. Als makelaar ontvang je een notificatie met opmerkingen of het akkoord. De status van de koopovereenkomst wordt getoond bij de kolom Move.nl onder “Eigen woningen” en in het “Koopovereenkomst via Move.nl” scherm. De verkoper en kopers/aankoopmakelaar kunnen zo het concept met alle bijbehorende bijlagen eerst controleren voordat zij de daadwerkelijke koopovereenkomst ondertekenen. Op deze pagina laten we zien hoe dit proces in zijn werk gaat.
 Lees snel verder!Button in het object


Scherm dat je ziet je ziet wanneer je op de button “Koopovereenkomst via Move.nl” klikt. Het tabblad “Relaties” toont de ontvangers (indien ze een actief Move.nl dossier hebben) van de Concept Koopovereenkomst met bijlagen.Documenten tab waar je documenten zoals de Concept Koopovereenkomst kunt toevoegen.


In het scherm "Concept Koopovereenkomst via Move.nl" is het mogelijk om extra documenten toe te voegen, de volgorde aan te passen of documenten te verwijderen, waarna er één PDF-bestand van wordt gemaakt dat op Move.nl geplaatst kan worden.
Je kunt de volgorde van documenten aanpassen, maar wanneer je besluit om het te publiceren wordt de concept overeenkomst vergrendeld. Vanaf dat moment kun je geen documenten meer toevoegen of verwijderen en kun je ook de volgorde niet meer aanpassen. Dit is omdat de inhoud van het gepubliceerde document moet overeenkomen met wat je op Move.nl plaatst.
Op Move.nl kan de verkoper, koper of aankoopmakelaar de documenten vervolgens downloaden, opmerkingen toevoegen of direct akkoord geven op de Concept Koopovereenkomst.


Na akkoord of opmerkingen van de verkopers, kopers of aankoopmakelaar is het voor hen alleen nog mogelijk om het bestand te downloaden.

Als makelaar ontvang je e-mailnotificaties voor alle opmerkingen en/of akkoorden van verkopers, kopers en de aankoopmakelaar. Daarnaast kun je in de "Eigen woningen" kolom op Move.nl en via het scherm "Concept Koopovereenkomst via Move.nl" zien welke partijen al akkoord zijn gegaan en welke nog niet.
Het tabblad “Log” in het Concept Koopovereenkomst via Move.nl laat zien welke medewerker welke actie heeft uitgevoerd in dit scherm en welke Move.nl gebruiker het bestand heeft gedownload, akkoord heeft gegeven of opmerkingen heeft geplaatst.Het kan voorkomen dat er opmerkingen zijn binnengekomen via Move.nl die verwerkt moeten worden in de Concept Koopovereenkomst, of dat er een bestand toegevoegd of verwijderd moet worden. In dat geval kun je als makelaar de Concept Koopovereenkomst intrekken, aanpassen en vervolgens opnieuw publiceren. Dit creëert een nieuw bestand dat de verkoper, kopers en/of aankoopmakelaar kunnen downloaden en bekijken via Move.nl. Hierbij kunnen wederom opmerkingen worden geplaatst of kan er akkoord worden gegeven. Bij het publiceren van een nieuw bestand ontvangen de betrokken partijen opnieuw een notificatie.Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page