top of page

Een efficiënt inspectieproces met de inspectieformulieren van Realworks

Als makelaar wil je zo efficiënt mogelijk werken en de beste service verlenen aan jouw klanten. Een belangrijk onderdeel hiervan is het inspectieproces. Het vastleggen van de meterstanden en het noteren van eventuele bijzonderheden is namelijk essentieel voor een soepel verkoop-, aankoop-, of verhuurproces. Realworks biedt verschillende inspectieformulieren aan, die speciaal zijn ontwikkeld om je hierbij te ondersteunen. In deze blog bespreken we de vier formulieren voor verkoop, aankoop, verhuur en BOG.


Inspectieformulier Verkoop

Laten we beginnen met het inspectieformulier voor verkoop. Dit formulier kan gebruikt worden als de status van de woning “verkocht” of “verhuurd” is, of als de woning verkocht of verhuurd is onder voorbehoud. Het formulier bevat verschillende opties waardoor het inspectieproces een stuk eenvoudiger wordt. Zo kun je gemakkelijk de meterstanden noteren en foto’s van de meterstanden toevoegen. Daarnaast kun je controlepunten en bijzonderheden noteren. Bij de bijzonderheden kun je ook foto’s toevoegen om alles nog duidelijker te maken. Het formulier bevat een handige functionaliteit waarbij je kunt zien of het adres van verkopers en kopers correct is. Deze informatie kan eenvoudig gewijzigd worden als dit niet het geval is. Ten slotte kun je het inspectieformulier voorzien van een handtekening voordat deze wordt verzonden naar de betrokken partijen. Dit laatste kan pas nadat het formulier is gegenereerd en goedgekeurd. Vervolgens kan het inspectieformulier direct worden verstuurd via Move.nl, een veilige manier van verzenden.



Inspectieformulier Aankoop

Het inspectieformulier voor aankoop bevat vergelijkbare opties als het inspectieformulier voor verkoop. Zo kun je ook hier de meterstanden noteren, controlepunten en bijzonderheden noteren, en het formulier voorzien van een handtekening. Het grote verschil is dat het inspectieformulier voor aankoop altijd per e-mail verzonden wordt, omdat Move.nl aankoop gekoppeld is aan de opdracht en niet aan de woning.



Inspectieformulier Verhuur

Het inspectieformulier voor verhuur is opgesplitst in drie verschillende formulieren, met twee specifieke focussen. De vertrekkende huurder en de nieuwe huurder. Ook deze formulieren bevatten de optie om meterstanden, controlepunten en bijzonderheden te noteren. Een nieuwe en extra functionaliteit tegenover de andere inspectieformulieren is dat je bij het inspectieformulier verhuur ook bij de controlepunten foto’s kunt toevoegen. Ook kun je eigen controlepunten toevoegen aan het formulier. Zo kun je als makelaar zelf onderdelen toevoegen die gecontroleerd en beoordeeld moeten worden tijdens een inspectie. Het inspectieformulier verhuur bevat daarnaast een handige functionaliteit waarbij je kunt zien of het adres van de verhuurder en de huurder correct is. Deze informatie kan vervolgens direct en eenvoudig gewijzigd worden indien nodig. Ten slotte kun je het inspectieformulier bij de eindinspectie voorzien van een handtekening en versturen via Move.nl. Indien er geen Move.nl account aanwezig is wordt het inspectieformulier verstuurd per e-mail of kan er direct een Move.nl account geactiveerd worden.



Inspectieformulier BOG

Tot slot is er nog het inspectieformulier voor bedrijfsonroerend goed (BOG). Dit formulier bevat dezelfde opties als het inspectieformulier voor verkoop, en biedt de mogelijkheid om eigen controlepunten toe te voegen en bij elk controlepunt een foto te maken. Hierdoor kun je het inspectieproces nog specifieker maken en alle belangrijke punten noteren. Het formulier bevat ook de optie om foto’s te maken van bijzonderheden en het toevoegen van een handtekening voordat het formulier wordt verzonden.



Sleutelnummers koppelen

Naast de verschillende opties die de inspectieformulieren bieden, kun je bij de formulieren voor verkoop, aankoop en BOG ook een sleutelnummer koppelen aan een sleutel in het Realworks CRM. Zo weet je precies welke sleutel je nodig hebt voor welke woning bij een bezichtiging en kun je deze gemakkelijk terugvinden. Bij de inspectie overdracht kun je de sleutel aan de nieuwe eigenaar geven en het nummer ontkoppelen voor hergebruik. Deze functionaliteit zorgt voor een nog efficiënter inspectieproces.


Kortom, het efficiënt vastleggen van het inspectieproces is van groot belang voor een soepel verkoop-, aankoop-, of verhuurproces. Met de inspectieformulieren van Realworks kun je gemakkelijk alle benodigde informatie noteren en dit vervolgens voorzien van een handtekening voordat het formulier wordt verzonden. Het maakt niet uit of het gaat om een woning of bedrijfsonroerend goed, Realworks biedt voor elke situatie een passend inspectieformulier aan!

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page