top of page

Wijken en buurten in zoekopdrachten locaties

De locaties binnen Zoekopdrachten zijn vernieuwd! Voorheen was het mogelijk om plaatsen op de nieuwe manier toe te voegen en daarnaast de zoekgebieden te gebruiken. Vervolgens hebben wij de locaties uitgebreid met wijken én buurten, ter vervanging van de zoekgebieden in de zoekopdrachten. Lees hier meer!

Met de veranderingen in de vernieuwde locaties binnen Zoekopdrachten hoef je niet langer je eigen zoekgebieden handmatig bij te werken of losse postcodes toe te voegen aan de zoekopdracht. De wijken en buurten worden automatisch aangeleverd door het CBS en jaarlijks geüpdatet.Bij bestaande zoekopdrachten zullen de al geselecteerde plaatsen, zoekgebieden, werkgebieden of losse postcodes nog zichtbaar zijn in het tabblad 'Locatie' onder 'Overige'. Je kunt deze locaties eenvoudig verwijderen en vervangen door plaatsen, wijken of buurten met het invoerveld in de zoekopdracht. Je kunt er ook voor kiezen om de zoekopdracht ongewijzigd te laten. Na verloop van tijd vervangen we alle plaatsen onder 'Overige' door de nieuwe locaties of voegen wij deze samen met de bestaande locaties.


Inmiddels hebben hebben wij de feature verder verduidelijkt door een locatiekaart toe te voegen. Op de kaart zullen de plaatsen, wijken en/of buurten die je hebt geselecteerd in de zoekopdracht duidelijk worden weergegeven, zodat je precies kunt zien welke gebieden geselecteerd zijn. Hierdoor wordt het nog makkelijker om de gewenste locaties te selecteren en de zoekopdracht te verfijnen. (Let op, dit werkt alleen voor de nieuwe locaties en niet voor de oude plaatsen, zoekgebieden, werkgebieden of losse postcodes).Ben je benieuwd naar alle veranderingen? Open een zoekopdracht en navigeer naar het tabblad ‘locatie’!


Update: Op de planning

Na het uitrollen van wijken en buurten, en nu ook de locatiekaart, hebben we veel feedback ontvangen en gesprekken gevoerd met onze gebruikers. We delen daarom graag een tweetal ontwikkelingen die op de planning staan.


Gemeenten en provincies

We hebben gemerkt dat er vraag is naar de mogelijkheid om grotere gebieden dan alleen plaatsen te kunnen selecteren. Daarom zullen we op korte termijn gemeenten en provincies toevoegen aan de locatiezoekbalk.


Klikbare kaart

Naast het toevoegen van de locatiekaart, die bedoeld is om de geselecteerde locaties duidelijk weer te geven, werken we momenteel hard aan het mogelijk maken van klikken op de locatiekaart. Dit betekent dat je verschillende soorten locaties, zoals plaatsen, wijken en buurten, op de kaart kunt selecteren en op die manier de locaties voor een zoekopdracht kunt instellen.

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page