top of page

Wijken en buurten in zoekopdrachten locaties

De locaties binnen Zoekopdrachten zijn vernieuwd! Tot nu toe was het mogelijk om plaatsen op de nieuwe manier toe te voegen en daarnaast de zoekgebieden te gebruiken. Vanaf vandaag hebben wij de locaties uitgebreid met wijken én buurten, ter vervanging van de zoekgebieden in de zoekopdrachten. Lees hier meer!

Met de veranderingen in de vernieuwde locaties binnen Zoekopdrachten hoef je niet langer je eigen zoekgebieden handmatig bij te werken of losse postcodes toe te voegen aan de zoekopdracht. De wijken en buurten worden automatisch aangeleverd door het CBS en jaarlijks geüpdatet.Bij bestaande zoekopdrachten zullen de al geselecteerde plaatsen, zoekgebieden, werkgebieden of losse postcodes nog zichtbaar zijn in het tabblad 'Locatie' onder 'Overige'. Je kunt deze locaties eenvoudig verwijderen en vervangen door plaatsen, wijken of buurten met het invoerveld in de zoekopdracht. Je kunt er ook voor kiezen om de zoekopdracht ongewijzigd te laten. Na verloop van tijd vervangen we alle plaatsen onder 'Overige' door de nieuwe locaties of voegen wij deze samen met de bestaande locaties.


Na deze update zullen we de feature verder verduidelijken door een locatiekaart toe te voegen. Op de kaart zullen de plaatsen, wijken en/of buurten die je hebt geselecteerd in de zoekopdracht duidelijk worden weergegeven, zodat je precies kunt zien welke gebieden geselecteerd zijn. Hierdoor wordt het nog makkelijker om de gewenste locaties te selecteren en de zoekopdracht te verfijnen.Ben je benieuwd naar alle veranderingen? Open een zoekopdracht en navigeer naar het tabblad ‘locatie’!

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page