top of page
SliderBiedlogboek-2.jpg

Taxatie

Realworks werkt voor makelaars

In de snel veranderende wereld van vastgoedtaxatie is efficiëntie essentieel. Bij Realworks begrijpen we dit als geen ander, en daarom hebben we Taxatie als een geavanceerde functionaliteit in ons aanbod. Ons doel is om jou als taxateur krachtige tools te bieden binnen ons CRM en de Realworks App, waarmee je het volledige taxatieproces kunt stroomlijnen, van de eerste notities ter plaatse tot de uitwerking van het uiteindelijke rapport op kantoor. We streven ernaar jou als taxateur te ondersteunen, zodat je jouw werk moeiteloos en met de hoogste nauwkeurigheid kunt uitvoeren en je kunt concentreren op wat er echt toe doet - het leveren van taxaties van topkwaliteit.

Wil je ontdekken hoe onze Taxatiemodule het verschil maakt in jouw taxatieproces? Lees verder en ervaar zelf waarom Realworks Taxatie de ultieme keuze is!

CRM

De Taxatiemodule binnen het Realworks CRM is een krachtige tool die naadloos geïntegreerd is met ons uitgebreide CRM-systeem. Alle informatie die in de Realworks App wordt toegevoegd op locatie, wordt automatisch en direct in het CRM opgenomen. Hiermee kun je moeiteloos en efficiënt complete taxatiedossiers aanmaken, beheren en bijwerken, allemaal binnen het vertrouwde Realworks-ecosysteem. Deze geïntegreerde aanpak biedt tal van voordelen en optimaliseert het beheer van vastgoedtaxaties voor jouw organisatie.

LaptopZilver.png
Realworks App

Als taxateur wil je ter plaatse direct de relevante informatie in schrift en beeld vastleggen. Dit kan gemakkelijk met de Taxatiemodule in onze CRM App. Foto’s worden direct aan het rapport toegevoegd en de essentiële velden kun je tijdens het bezichtigen van het object invoeren. Belangrijke documenten zijn in te scannen met de camera van je smartphone of tablet en te koppelen aan het project. Op kantoor of thuis kan het rapport verder uitgewerkt worden. Ook door een collega als dat handig is.

Dit zijn de belangrijkste functionaliteiten en voordelen van de Taxatiemodule in onze Realworks app:

Screenshot 2023-09-29 at 11.30.44.png
Realworks CRM: Efficiënt taxeren, eenvoudig beheren!
Koppeling NWWI
Taxaties omzetten

Taxaties omzetten naar een NWWI taxatie

De afspraak voor de taxaties is ingepland, maar de opdracht /aanvraag naar het NWWI toe nog niet? Dit houdt de voorbereidingen voor de taxatie bij Realworks niet tegen. Een niet gevalideerde taxatie kan direct aangemaakt worden en de voorbereidingen kunnen worden gedaan Zodra de NWWI opdracht / aanvraag gereed is kan het niet gevalideerde rapport omgezet worden naar een NWWI taxatie.

Koppeling NWWI

Dankzij de naadloze integratie met het NWWI kun je de gereedmelding moeiteloos vanuit de Realworks Taxatiemodule uitvoeren.

Ophalen veplichte bijlage

Ophalen verplichte bijlagen

Met de Realworks Taxatiemodule is het mogelijk om verplichte bijlagen geautomatiseerd op te halen, waardoor je geen externe websites meer hoeft te bezoeken. Naast het al beschikbare Rapport Funderingsrisico kun je de volgende documenten ophalen:

  • Kaart van het Kadaster

  • Informatie over het eigendom van de woning

  • Bestemmingsplankaart

  • Bodeminformatie

  • Eigendomsbewijs

Antwoorden zijn makkelijk te selecteren

Het CRM-systeem heeft dezelfde intuïtieve werkwijze als de app. Doordat de antwoorden direct getoond worden zonder pull-down menu’s, gaat het doorlopen van de taxatie soepel en snel. Daarnaast zijn er diverse vragen reeds ingevuld (default antwoorden). Doordat deze van een afwijkende kleur zijn voorzien, kunnen deze snel gecontroleerd worden.

Antwoorden

Eigen macro tekstvelden

Zowel in de app als in het CRM kan er gebruik gemaakt worden van eigen teksten. Hoe werkt dit? Vul 1 keer (of wijzig wanneer je wil) je eigen teksten in (antwoorden welke vaker toegevoegd worden aan bepaalde vragen). Na het eenmalig toevoegen van deze teksten kan tijdens de taxatie (en volgende taxaties) de teksten (meerdere opties kunnen per vraag worden toegevoegd) met 2 kliks worden toegevoegd. Geen zin in de 2 kliks omdat bij elke taxatie het antwoord hetzelfde is? Dan kan er voor gekozen worden om een eigen tekst als default in te stellen.

Macro

Pre-fill functie

Komt de woning voor in het uitgebreide uitwisselingssysteem? Diverse waardes worden direct ingevuld in het taxatierapport. Denk hierbij aan bouwjaar, soort woning, ligging etc. Ook hierbij kunnen de velden welke automatisch ingevuld worden makkelijk gecontroleerd worden door de afwijkende kleur. Liever de taxatie in zijn geheel vanaf 0 invullen? Dat kan uiteraard, de functie is optioneel.

Pre-fill

Tiara als bron referentieobjecten

Voor het toevoegen van referentie objecten gebruikt Realworks het meest uitgebreide, complete en actuele database: Tiara. Zo weet je als taxateur zeker dat de meest up to date gegevens gebruikt worden bij het zoeken naar referentie objecten.

Referentieprojecten Tiara

Volledig dossier door koppeling CRM

Taxeren in Realworks zorgt ervoor dat het dossier automatisch volledig gevuld wordt. E-mails, telefoonnotities, taken, agenda punten, documenten etc. Worden direct aan het rapport gekoppeld. Het bijhouden en beheren is hierdoor erg gemakkelijk doordat dit automatisch gaat bij het uitvoeren van werkzaamheden. Daarnaast zorgt de naadloze integratie tussen het CRM en de app ervoor dat je soepel kunt schakelen tussen beide platformen.

Volledig dossier

Workflow module

Een aanvullende module welke ook gebruikt kan worden voor de taxaties is de workflowmodule. Hierin kan het volledige werkproces van de taxatie worden vastgelegd. Taken worden automatisch gegenereerd (bij zelf te bepalen acties).

Workflow

Geheel kosteloos bij afname CRM

Het beste van alles is dat deze functionaliteiten geheel kosteloos beschikbaar zijn bij afname van het Realworks CRM.

Kostenloos
Realworks App: Ter plaatse taxeren, moeiteloos rapporteren!
Toevoegen afmetingen

Toevoegen van afmetingen

Voeg eenvoudig ruimte-afmetingen per etage toe op locatie. Per toegevoegde etage kunnen de afmetingen toegevoegd worden. Dit kan in 1 keer of in ‘’blokken’’. Bij het toevoegen van een afmeting kan direct de keuze gemaakt worden om wat voor soort afmeting het gaat.

Afwijkingen vastleggen voor dossiervorming? Per toegevoegd ‘’blok’’ is er de mogelijkheid tot het toevoegen van notities. De ingevoerde afmetingen worden vervolgens omgezet naar de uniforme meetinstructie.

Aanmaken etages

Aanmaken van etages

Binnen de Taxatiemodule is er de mogelijkheid om etages van het object aan te maken, waarbij in de Realworks App al direct suggesties geselecteerd zijn (bij een woonhuis bijvoorbeeld begane grond, eerste etage en zolderverdieping). Ook kun je etages de-selecteren of juist toevoegen met slechts 1 klik.

 

Na het toevoegen van etages kunnen er per etage kamers toegevoegd worden. Ook hierbij worden er per etage alvast een aantal ‘’standaard’’ kamers geselecteerd. Met het toevoegen van de etages en kamers worden de bevindingen bij het object direct verwerkt. Terug op kantoor kunnen deze bevindingen automatisch omgezet worden door de optie om hier teksten van te maken (beschrijving van het object).

Foto' toevoegen AI herkenning

Foto's toevoegen met AI-herkenning

Onze functie "Foto Herkenning", maakt gebruik van geavanceerde kunstmatige intelligentie om het labelen van foto's moeiteloos te maken. Geen handmatige invoer meer, geen zorgen over het per ongeluk verkeerd benoemen van een foto. Met Foto Herkenning kun je vertrouwen op slimme technologie om automatisch de juiste titels aan foto's toe te voegen, gebaseerd op de herkende ruimtes. Met slechts één klik wordt elke foto voorzien van de juiste titel, waardoor je waardevolle tijd bespaart en je kunt richten op andere belangrijke aspecten van het taxatieproces.

Ref Obj

Referentie objecten

Het toevoegen van referentie objecten gaat eenvoudig en snel in de Realworks App. Door naar referentie objecten te gaan wordt er in de database (NVM/Tiara) automatisch gezocht naar referentie objecten. Deze worden direct en overzichtelijk getoond met de belangrijkste kenmerken. Met slechts één klik is het referentie object toegevoegd. Ook kun je zelf criteria toevoegen voor het zoeken naar het referentie object.

Geen extra kosten

Geen extra kosten bij Realworks Pro

Bij afnamen van het Realworks Pro pakket maak je kosteloos gebruik van de Taxatiemodule in de Realworks App. 

Boukundige opname

Bouwkundige opname

Bij een taxatie op locatie leg je eventuele mankementen aan het huis vast met onze handige bouwkundige opnamestaat. Deze functie is als menu-item te openen en is tevens verwerkt in het onderdeel "etages en kamers". Voor welke optie je ook kiest: het invullen van dit onderdeel is met de app extra eenvoudig. Antwoorden kunnen snel geselecteerd worden, foto's kunnen direct worden toegevoegd en de navigatie maakt het mogelijk om snel tussen verschillende onderdelen te schakelen.

Bijlagen

Bijlagen bekijken en opvragen

Zijn de bijlagen voor de taxatie al opgehaald of toegevoegd tijdens de voorbereidingen op kantoor? In de Realworks App zijn deze snel terug te vinden en te bekijken in het menu-item "bijlagen". Zijn de voorbereidingen nog niet gedaan of zijn er bijlagen welke nog niet zijn toegevoegd? Vanuit de app kunnen diverse (verplichte) bijlagen worden opgehaald zoals de kadastrale kaart, het kadastrale uittreksel, eigendomsbewijs, de bestemmingsplankaart, bodeminformatie en het funderingsrisico.

Projecthistorie

Projecthistorie inzien

Wil je op locatie toch nog even dat ene mailtje inzien? Vanuit de Realworks App is er direct toegang tot de projecthistorie van het taxatieobject. Dat betekent dat je ook op locatie toegang hebt tot alle agendapunten, e-mails, bijlagen, notities en meer.

Wijzigingen autom

Wijzigingen automatisch opgeslagen

Je hoeft je geen zorgen te maken over het opslaan van wijzigingen. Alles wordt automatisch bewaard.

Offline modus

Offline modus

Met de offline modus in de Realworks App zorgen wij ervoor dat er geen gegevens verloren gaan. Hoe het werkt? Als er een taxatie is geopend in de app en de verbinding valt even weg - bijvoorbeeld bij nieuwbouwpanden of in een buitengebied -, dan zijn alle onderdelen welke betrekking hebben tot de taxatieopname nog steeds te gebruiken. Zodra er weer bereik zal er vervolgens een optie komen om de gegevens weer te synchroniseren.

Een drukke dag met een volle agenda? En toch net vergeten om de taxatie te synchroniseren? Geen probleem, in de Realworks App wordt op diverse plekken een herinnering getoond dat dit nog gedaan moet worden.

Aan de slag met de Realworks Taxatiemodule?
bottom of page